Infúziós kezelések

Intravénásan alkalmazott hatékony gyógyszeres kezelési forma, melyet az Ön kezelőorvosának javaslatára végzünk. A kezelés előnye - ha ambulánsan (járóbeteg ellátás formájában) történik -, hogy Önnek csak arra az időre kell befeküdnie, amíg az infúzió lefolyik. Ez általánosságban véve az infúzió típusától függően 30-90 perc.
Szakrendelőnkben megforduló érbetegek, elsősorban az érszűkületben szenvedő betegeknek lehetősége van ily módon ambulánsan részesülni értágító infúziós kezelésben (Vasaprostan - prosztaglandin analóg). Az alsó végtagi perifériás érbetegeknél, a claudicatio intermittens (járáskor jelentkező fájdalom) stádiumában, amikor a járást nehezítő fájdalom befolyásolja a beteg életminőségét, valamint az előrehaladottab stádiumokban (nyugalmi fájdalom, vagy üszkösödés) ha műtéti beavatkozás nem lehetséges, a prosztaglandin analógokkal történő intravénás infúziós kezelés lényeges javulást hozhat, fokozva a vérkeringést az érintett végtagban, és ezáltal enyhítve a fájdalmat. A prosztaglandin analógok erélyes értgágítók, gátolják a thrombocyta aggregációt és csökkentik a fehérvérsejt aktivitást, így hozzájárulnak az endothél léziók korrigálásához és a kollaterális keringás kialakulásához.
Az infúziós kezelés orvosi felügyelet alatt történik, megfelelő felszerelés áll rendelkezésre a szívműködés, a vérnyomás ellenőrzésére. Felügyelő orvosa, illetve kezelőorvosa tájékoztatja Önt nemcsak az ellátással kapcsolatos esetleges kockázatokról, hanem a kezelés elmaradásának veszélyeiről is.
Értágító infuziós kezelésen kívül, bármilyen más infúziós kezelést bíztosítunk, amennyiben azt a beteg kezelőorvosa javasolta. A terápia megkezdéséhez kezelőorvosának szükséges meghatároznia az alkalmazott infúziós készítmény típusát, illetve dózisát.
Központunkban ugyanakkor részesülhet egyéb injekciós kezelésben (intradermikus, subcutan, intramuscularis, illetve intravénás), hasonlóképpen kezelőorvosa javaslatára.
Vénás lábszárfekélyek, érszűkület vagy cukorbetegség miatt a lábon keletkezett nehezen gyógyuló sebek, műtét után lassan gyógyuló sebek kezelését, kötözését bíztosítjuk, valamint műtétek után a szálak kiszedését is vállaljuk.
Mindezt kellemes, higiénikus környezetben kínáljuk, hiszen egyik legfontosabb célunk, hogy pácienseink nyugalmas és pihentető környezetben gyógyulhassanak, miközben a legmagasabb színvonalú szakmai ellátásban részesülnek.